Arc teryx

Arc'teryx

North Vancouver ligt aan de voet van de North Shore bergen, de ideale speelplaats voor skiërs, klimmers en andere buitensporters die hun grenzen graag opzoeken. Het is deze plek waar in 1989 lokale klimmers het bedrijf startten dat nu bekend staat als Arc’teryx, één van de meest vooraanstaande buitensportmerken ter wereld.

Arc’teryx heef zich tot doel gesteld om uitrusting te maken die het mensen mogelijk maakt om zich volledig te richten op hun activiteiten, wat de omstandigheden ook zijn. Simpele oplossingen voor complexe uitdagingen; dat is de essentie van het minimalisme waar de ontwerpfilosofie van het merk op is gebaseerd.

In de fabriek worden niet alleen producten gefabriceerd. Er worden prototypes gemaakt, testen uitgevoerd aanpassingen doorgevoerd en nog meer testen uitgevoerd. Tot het moment dat de producten klaar zijn om de sporter in staat te stellen om de zwaarste uitdagingen aan te gaan, zonder dat de uitrusting daarbij een belemmering vormt.

Arc’teryx innoveert en neemt het voortouw, zoekt oplossingen voor problemen en ontwikkelt producten die voorheen nog niet bestonden.

De merknaam Arc’teryx komt van de naam Archaeopteryx Lithographica, het eerste reptiel dat middels evolutie veren ontwikkeld om zo te kunnen vliegen.

Laatste nieuws-item met betrekking tot Arc’teryx:

Lees meer over Arc’teryx op: www.arcteryx.com