Sander Kan

Hallo mijn naam is Sander Kan en ik ben reeds 17 jaar professioneel skileraar/skigids. Ik ben in het bezit van het hoogste Zwitsers, Oostenrijks en Duits skidiploma. Zodoende Snow Pro en ISIA pro-kaart houder.

Vanaf begin november tot begin mei ben ik werkzaam over de gehele Alpen, maar mijn uitvalsbasis in hartje winter is toch wel het kanton “Valais/Wallis” in Zwitserland en dan met name in het gebied “les 4 Vallées” (Nendaz-Verbier). Vanuit hier kan ik ook heel makkelijk switchen van gebiedjes tussen Zermatt en Chamonix.

Op vierjarige leeftijd ben ik begonnen met skiën en vanaf het jaar 2000 ski ik professioneel. Sinds seizoen 2006 houd ik mij voornamelijk bezig met freeriden en het off-piste coachen en gidsen van skiërs. Maar natuurlijk verzorg ik ook nog steeds vele andere trainingen. Voor meer informatie kijk op mijn website www.sanderkan.nl .

Ik ben technisch skischoolleider bij Montagne Magique snowsports in Nendaz (www.montagnemagique.com). Tevens ben ik een van de vaste opleiders/skigidsen bij het Snow Safety Center ( www.snowsafety.nl). Hier begeleid ik groepen tijdens de praktijkdagen van het SSC en probeer we de theorie op een gepaste wijze aan de praktijk te koppelen. Dit alles met als doel de algemene kennis van de deelnemers met betrekking tot het veilig off-piste skiën te vergroten.

In mijn vrije tijd ga ik meestal klimmen en freeriden met vrienden op hoge toppen ver weg van de pistes. Freeskiing is what it’s all about…

In de zomer is mijn thuisbasis München en ben ik ook veel onderweg in de bergen, maar dan vooral op de mountainbike. Ik begeleid dan Mountainbike tochten o.a. voor Sacred Rides (www.sacredrides.com) en 101-trails (www.101-trails.com).

Ik ben erg blij om mijn skiactiviteiten in Arc’teryx kleding te mogen uitvoeren en zal het Arc’teryx verhaal met passie uitdragen.