Superfeet FitStation, verkozen tot ‘ISPO Product of the Year 2018’, komt naar de BeNeLux.

on

Na een zeer succesvolle lancering op de Amerikaanse markt, heeft Superfeet nu zijn blik laten vallen op de BeNeLux-markt om de state-of-the-art FitStation powered by HP bij geselecteerde retailers te installeren. Onlangs bekroond met de ‘ISPO Product of the Year 2018’ award, is de FitStation de volgende stap in personalisatie voor de schoenindustrie als ‘s werelds eerste end-to-end oplossing die individuele off-the-shelf schoen- en inlegzooladvies, 3D geprinte inlegzolen en – als meest recent aangekondigd – custom-made schoeisel biedt.

Vanaf de zomer 2018 zal Brooks Running Company, in samenwerking met Superfeet en HP Inc., de eerste performance hardloopschoen produceren op basis van unieke persoonlijke biomechanica zoals deze worden opgemeten door FitStation. De uitkomst van de analyse wordt verwerkt tot specifieke eisen voor elke schoen, waarna het state-of-the-art DESMA polyurethaan injectie-systeem van Superfeet de 3D voetscan gebruikt om te bepalen wat de juiste leest is waar de schoen omheen gebouwd kan worden. Vervolgens wordt er – gebruikmakend van een variabele PU-injectie met directe binding – een volledig gepersonaliseerde middenzool geproduceerd, met meerdere specifiek afgestemde zones op basis van de metingen van voetdruk, bewegingsanalyses van de gewrichten en persoonlijke voorkeuren van de hardloper. Daarmee wordt verzekerd dat hardlopers hun geprefereerde bewegingspatroon kunnen blijven volgen en ze de hardloopbeleving hebben ze die ze wensen.

Ook wordt deze zomer de nieuwe ME3D™ Recover geïntroduceerd – een in de winkel verkrijgbare geïndividualiseerde herstelslipper. Voorzien van Superfeets eigen SYNCRO Recovery Foam, neemt de ME3D™ Recover slipper de data die middels het FitStation technology platform wordt verkregen en kalibreert vervolgens specifiek afgestemde comfort zones die overeenkomen met de unieke wijze waarop de hardloper beweegt. Het resultaat is een volledig afgestemde ‘recovery-slipper’ die de perfecte combinatie van demping en ondersteuning biedt. Zowel de gepersonaliseerde hardloopschoenen van Brooks als de ME3D Recover slippers zullen worden geproduceerd in de hoofdvestiging van Superfeet in Ferndale, Washington (VS).

Met meer dan 40 jaar ervaring in het produceren en perfectioneren van basisondersteuning voor ‘life on the go’ zet Superfeet zijn voortrekkersrol voort door een nieuwe kijk te geven op de relatie tussen consumenten, retailers en merken en hoe comfort en ondersteuning aan iedereen kan worden geboden. Door innovatie van concept naar de consument te brengen draait Superfeet de manier waarop producten naar de markt komen volledig om. Consumenten hoeven niet langer genoegen te nemen met middenzolen of schoenen die en masse worden geproduceerd. Retailers zullen worden gepositioneerd als de experts op het gebied van pasvorm en comfort, terwijl overbodige voorraad en overhead worden weggenomen. Alle merken zullen de mogelijkheid hebben om het exacte product dat hun klanten willen te bieden, volledig custom-made op een snelle en kostenbesparende manier.